31.12.2009 Stari DIF

U nedelju 17.01.2010. godine sa početkom u 13.00 časova održaće se trening u sali GRADSKOG CENTRA ZA FIZIČKU KULTURU - STARI DIF Beograd, Deligradska 27. Trening vodi Velibor Vesović, 6.DAN. Trening je besplatan. Obavezno poneti štap i mač.

16.11.2009 Zemun

Predsednik SAF, Velibor Vesović, 6.DAN Aikikai, održao je u nedelju 15. novembra, seminar u sportskom centru "Mala Vizura" u Zemunu. Na seminaru je prisustvovalo preko stotinu vežbača, uglavnom članova aikido kluba "Novi Beograd", koji je bio organizator ove prelepe manifestacije. Na treningu su rađene tehnike štapa i njihovo povezivanje sa telesnim tehnikama. Dan ranije, predsednik Vesović je bio gost na seminaru sensei Jošigasakija iz Ki-aikido organizacije. Nadamo se da će ovakvih skupova više saveza biti i ubuduće u duhu jedinstva izvornog aikidoa.

15.11.2009 Obaveštenje

Poštovani, obaveštavamo Vas da je seminar zakazan za 29. novembar odložen do daljnjeg, zbog epidemije gripa.O novom datumu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Srdačan pozdrav, predsednik SAF Velibor Vesović

24.10.2010 Nova sezona seminara

Prvi seminar 26.09.2009. godine brojao je oko pedeset učenika. Na tatamiju, zna se naš trener gosp. Dejan Stamenković. Kao i svaki put isto, pokušavali smo koliko smo mogli da grubo rečeno "skinemo" tehniku i pokrete. Nekome je išlo lako a neko je morao da se pomuči. U stvari jedna prelepa slika družine iz Beograda, Požarevca i Smedereva koja se družila toga dana. Po završetku seminara održano je polaganje za kyu stepenove. Nakon polaganja kao i obično, druženje i razgovori do kasno u noć. O tome ne bih želeo da pričam nego bih vama to prepustio da osetite ako dođete sledeći put! Hvala svim učenicima koji su prisustvovali ovom seminaru, takođe hvala i Dejanu Stamenkoviću na sjajno održanom seminaru i vidimo se na nekom narednom seminaru.

06.10.2009 Pirot

Pirot je još jednom bio domaćin jednom majstoru iz Beograda. Aikido klub Ten Shin je ovog puta posetio gospodin Radivoje Janković 4. DAN instruktor Aikido kluba Centar sa asistentom Stefanom Markovićem 1. kyu instruktorom aikido kluba Eiki , takođe iz Beograda. Tačno na vreme su nam se pridružili i gosti iz Prokuplja, aikido klub ARS Prokuplje i predstavnik aikido kluba Sensei iz Niša, tako da smo u dogovoreno vreme počeli sa vežbanjem u Sokolani Gimnazije Pirot. Početak prvog dela seminara je najavio dinamičan i eksplozivan rad, karakterističan instruktoru Radetu Jankoviću. Zagrevanje uz osnovne linijske napade je podiglo u startu koncetraciju svima i poslužilo kao uvertira za priču koja je usledila. Osnovni princip aikidoa - sklanjanje sa linije napada je na ovom seminaru razradjen do detalja, uz brdo argumenata: šta, kako, zašto, kada... Posebnu pažnju je privukao sam način izvođenja tehnika, gomile udaraca nogama i rukama su dale novu sliku tehnikama koje svakodnevno radimo na treninzima. U drugom delu seminara je obrazložena ideja odbrane od više napadača. Vežbali smo u grupama tako da se broj članove grupe posle svake vežbe povećavao. Na kraju smo okusili kako izgleda pokušaj odbrane od 10-ak napadača istovremeno. Ova vežba je svakom pojedinačno pokazala gde je granica kada je u pitanju odbrana od više napadača istovremeno, ali nam je majstor obrazložio da ta granica nije fiksna i da se ona pomera uz naporno treniranje i rad. Pohvale za seminar su usledile od strane svih učesnika, a atmosferu seminara možete videti na profesionalno odrađenim fotografijama za šta smo zahvalni gospodinu Danielu Kopu, kamermanu i fotoreporteru Televizije Pirot. Ovom prilikom se zahvaljujem gostima iz Beograda i svim učesnicima seminara zbog kojih smo i imali prijatnu i radnu atmosferu, sa željom da se opet sastanemo i nastavimo započetu priču. Do skorog viđenja!

25.09.2009 Smederevo

Poštovani prijatelji aikidoa, obaveštavamo vas da će se u organizaciji aikido kluba "Smederevo" i aikido kluba "Karađorđe" održati aikido seminar 26.09.2009. godine u smederevskoj gimnaziji. Seminar će voditi gosp. Dejan Stamenković 3. DAN. Tema seminara biće katame i nage waza. Posle seminara održaće se polaganje za kyu zvanja. Cena seminara je 600 dinara.

17.09.2009 ARS

Aikido klub "ARS" poziva sve zainteresovane na trening štapa u nedelju, 04.oktobra 2009. godine od 13.15 časova u sali 2 Starog DIF-a, ulica Deligradska 27. Ulaz slobodan.

14.09.2009 Tenshin

Aikido klub "Tenshin" organizuje klupski seminar 27. septembra 2009. godine. Više informacija možete dobiti OVDE

23.08.2009 Vrnjačka banja

U Vrnjačkoj Banji u periodu od 03. do 09. avgusta, u organizaciji Aikido federacije Srbije održana je VIII letnja aikido škola, na kojoj je i ove godine prisustvovao predstavnik naše organizacije Radivoje Janković. Seminar su vodili: Saša Obradović 4.dan, Hombu dođo Shidoin i Novak Jerkov 4.dan, Hombu dođo Shidoin Kao što je poznato, tehnike mača i štapa predstavljaju izuzetno važan i neizostavan deo u proučavanju aikida, i teško je zamisliti da se može doseći visok nivo znanja aikida bez dobrog poznavanja rada sa oružjem. Ovaj seminar je činio celinu sa prethodnim, i na ukupno 31 treningu (16 sati treninga na prošlom i 15 sati na ovom seminaru) prikazana je sistematizovana škola štapa i mača koje se izučava u aikidu. Sve pohvale za organizaciju seminara i za treninge. Više informacija o seminaru i fotografije možete videti na: www.aiki.rs

02.08.209 Ohrid

Letnja aikido skola - Ohrid 2009. U organizaciji A.K. ARS iz Beograda i A.K.Loznica održana je prva letnja aikido škola na Ohridu, Makedonija. U prelepoj sali Iwama Dojo Ohrid, od 21. do 27.jula, održavani su svakodnevno treninzi pod vođstvom Velibora Vesovića 6. dan.Tema seminara bila je povezivanje tehnika mača i štapa sa telesnim tehnikama. Sensei Vesović je posle redovnog dela vežbanja odgovarao na pitanja i prikazivao tehnike po želji prisutnih. Pored članova klubova organizatora, ovoj manifestaciji prisustvovali su članovi SAF-a iz Makedonije i drugih lokalnih aikido organizacija. Dvočasovni jutarnji treninzi ostavljali su dovoljno vremena za druženje, kupanje i večernji provod. Slobodno vreme je korišćeno i za posetu srednjovekovnim manastirima i crkvama, kojih u Ohridu i okolini ima preko 300. Ne samo što je ovo prva letnja škola u organizaciji nekog od klubova SAF-a, kuriozitet seminara je što su treninzima prisustvovale i osobe sa invaliditetom tako da je i ovo prvi zvanični seminar inkluzivnog karaktera na regionalnom nivou. Nadamo se da ce naredne godine jos veći broj vežbača iskoristiti priliku za dobro vežbanje i dobru zabavu i učiniti aikido školu Ohrid, tradicionalnom.

Slike

30.07.2009 Klub

U toku meseca avgusta aikido klub radi u sledečim terminima:

ponedeljak i petak : 20-21.00 časova
sreda: 21-22.00 časova

25.07.2009 AK Centar

Pozivamo sve aikidiste da u toku avgusta dođu u aikido klub „Centar“ u SRC „Vračar“. Treninzi će biti besplatni, a održavaće se utorkom i četvrtkom od 20 do 21 h i nedeljom od 11 do 12 h. Na ovaj način aikido klub „Centar“ želi da izađe u susret svima koji bi trenirali, ali ne mogu da vežbaju u svojim klubovima zbog letnje pauze.

12.06.2009 AK Karadjordje

Postovani Prijatelji, Obavestavamo vas da, 14.06.2009.g, u prostoru SC Velefarm, Vojvode Stepe 522 a, u Beogradu, Aikido Klub Karadjordje organizuje Aikido seminar u okviru kojeg ce biti odrzano polaganje za majstorske i ucenicke pojaseve.U prilogu mozete naci detaljnije informacije o predmetnom seminaru. Koristim priliku da pozovem sve zainteresovane da nam se pridruze.Cena seminarske takse je 900 din.

08.06.2009 Smederevo

U nedelju, 31. 05. 2009 godine održan je nacionalni seminar koji su vodili Velibor Vesović, 6.DAN i Vladan Anđelković, 3.DAN. Oko 70 aikidoka je vežbalo u odličnoj sali sportskog centra "LAGATOR" u Loznici. Utisci koje su učesnici poneli sa ovog seminara su veoma pozitivni. Delić atmosfere koja je vladala na ovom seminaru možete videti na fotografijama.

05.05.2009 AK Centar i AK Košava

U nedelju, 26.04. 2009. godine, održan je seminar u organizaciji aikido klubova Centar i Košava. U jednoj od najlepših sala za vežbanje u Beogradu, u sportskom centru Vračar, Radivoje Janković i Aleksandar Zdravković nesebično su podelili deo svog aikido umeća sa učenicima koji su imali sreće da prisustvuju ovom seminaru. Dobroj atmosferi i kvalitetu ovog seminara doprineli su članovi klubova: Centar, Košava, Prokuplje, Avalon, Zemun, Shin-ken, Yamato-kan i Ars. Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima seminara na učešću na ovom seminaru.

FOTOGRAFIJE

13.04.2009 Smederevo

U subotu , 11.04.2009. u Smederevu je održan redovan klubski seminar aikido klubova: Smederevo, Požarevac i Karađorđe. Seminar je bio vrlo posećen, prisustvalo je oko 45 vežbača iz Beograda, Smedereva i Požarevca. Zahvaljujemo se našem treneru Dejanu Stamenkoviću, kao i svim učesnicima seminara iz Beograda i Požarevca, koji su svojim dolaskom doprineli da seminar protekne u izuzetno prijatnoj atmosferi. Pre početka seminara održan je kratak prikaz za lokalnu tv stanicu (Tv Smederevo). Na kraju seminara održano je polaganje za učeničke pojaseve. Svi polagači su zabeležili uspeh na ispitu i u svoje knjižice upisali nove stepenove. Slike sa seminara mozete pogledati na ovom linku.

10.04.2009 Ak Smederevo i AK Karadjordje

Postovani Aikido klub "Smederevo" i aikido klub "Karadjordje" organizuju seminar u Smederevu 11.04.2009. godine. Seminar ce voditi Dejan Stamenkovic 3. DAN. Seminar ce se odrzati u Smederevskoj Gimnaziji u 13:00 h. Cena seminara je 600,00 din.

25.03.2009 AK Centar i AK Košava

U organizaciji aikido klubova Centar i Košava, 26. 04. 2009. godine održaće se aikido seminar. Tema seminara: Principi odbrane od napada udarcem u aikido tehnici, biće analizirana kroz osnovni, usmereni i situacioni nivo.

03.03.2009 Sajt

Otvoren je sajt aikido kluba "Centar". Sajt se nalazi na adresi www.aikido-centar.org.rs.

05.02.2009 Fujumoto

Srpska aikido federacija i ove godine organizuje seminar sa sensei Fujimotom. Više podataka o ovom seminaru možete videti OVDE

06.01.2009 AK Centar i AK Karadjordje

Povodom kraja godine i uspešno završene polu-sezone Aikido klubovi „Centar“ i „Karađorđe“ održali su zajednički trening i akido prezentaciju . Nakon treninga koji su vodili Radivoje Janković i Dejan Stamenković, svi učesnici, od početnika do instruktora, pokazivali su redom kako vladaju aikido tehnikama i dokazali da je njihovo znanje na zavidnom nivou. Fotografije sa ovog treninga možete videti na ovde.


© 2011 Srpska aikido federacija
SAF
O AIKIDOU
SEMINARI
Linija
  • A Hadži Prodanova 24,
      11000 Beograd, Srbija
  • T 064/3499 932
  •   066/2469 29