Seminar Kristijana Tisjea 7. Dan Aikikai Hombu, Beograd 29-30. Jun 2012.


Seminar

Kao kruna ovogodišnje vežbačke sezone, u organizaciji Srpske aikido federacije i uz logističku podršku Aikido kluba Novi Beograd, održan je seminar Kristijana Tisjea, najpoznatijeg evropskog aikido učitelja, nosioca majstorskog zvanja 7. Dan i jednog od retkih Evropljana sa titulom "Šihan".

Aikido vežbači iz Srbije imali su priliku da prvi put u istoriji podele tatami sa Tisje Senseiem i da prisustvuju njegovom izvanrednom prikazu ove plemenite japanske borilačke veštine. Sadržaj vežbanja, podeljen u tri treninga, u trajanju od po 2 sata, bio je obojen tumačenjem principa aikida kroz osnovne i primenjene tehničke forme, ˝prirodnom˝ odnosu ukea i torija u toku vežbanja, važnosti prisustva ˝borilačke komunikacije˝ izmedju vežbača i veze tehnika mača sa telesnim tehnikama.

Pored vežbanja, učesnici seminara su imali priliku da bolje upoznaju Senseija u neformalnoj atmosferi, na organizovanoj zajedničkoj večeri po završetku prvog dana seminara.

Na tatamiju površine 800 kvadratnih metara, bilo je prisutno više od dvestotine vežbača iz Evrope, Srbije i regiona , što ovaj dogadjaj sasvim izvesno svrstava u red najznačajnih aikido dogadjaja u ovom delu sveta. Pored gostiju iz Fracuske, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Turske, prisustvovali su i predstavnici klubova iz cele zemlje i svih aikido organizacija iz Srbije.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima koji su svojim prisustvom pružili podršku organizatoru i učinili da ovaj aikido seminar dobije sebi odgovarajuću težinu.

Kristjan Tisje Šihan, 7. Dan Aikikai Hombu

Sensei Tisje je jedan od začetnika aikida u Francuskoj, počeo je da vežba aikido 1962. kod Senseija Mutsura Nakazonoa u Parizu. Sa 18 godina odlazi u Japan i provodi sedam godina u Aikikai Hombu Dođou. Učitelji koji su snažno uticali na njegov aikido razvoj bili su Seigo Jamagući, Kisaburo Ozava, obojica direktni učenici osnivača aikida Moriheja Uešibe nosioci zvanja 9. Dan Aikikai Hombu, kao i sin osnivača aikida Kišomaru Uešiba.

Četvrti (workshop) yudansha trening 10.06.2012. godine u Šapcu


U Šapcu, 10.06.2012. je održan četvrti yudansha „workshop“. Sala AD „ŠON“ je bila tesna prisutnim vežbačima. Zahvaljujemo se gostima iz Ak „Novi Beograd“ i treneru Zoranu Mićiću na poseti. Sledeći „workshop“ je zakazan ponovo za Šabac, 22.07.2012. u 12h i to u Sali AD „BUSHIDO“ na adresi: ul. Oslobođenja br. 5 Vidimo se na tatamiju.

Klupski seminar ARS i Karadjordje

27.5.2012. u prostorijama kluba Avalon održan je klupski seminar A.K.Karađordje I A.K. ARS. Tema seminara je bila aiki-djo i na strunjačama je bilo preko 70 vezbača iz beogradskih klubova kao i onih iz Šapca, Novog Sada, Gornjeg Milanovca, Požarevca. Na kraju seminara održano je polaganje za kju i dan pojaseve. Rezultati polaganja. Prethodnog dana Predsednik Saf-a, Velibor Vesovic gostovao je na seminaru Tosia Suge u organizaciji Budo saveza Srbije.

Treći (workshop) yudansha trening 20.05.2012. godine u Loznici


U nedelju 20.05.2012. godine u Loznici, u Sali AK „LOZNICA“ održan je treći (workshop) yudansha trening. U prijatnoj atmosferi nove sale uživalo se u izvanrednom treningu. Nakon treninga druženje je nastavljeno u Tršiću uz hladno osveženje i izvrsnu hranu. Sledeći yudansha „workshop“ zakazan je za 10.06.2012. godine u Šapcu u Sali AD „ŠON“ sa početkom u 12h. Postoji mogućnost rada sa oružjem. Vidimo se na tatamiju.

Nacionalni seminar 22.04.2012. god

Seminar

U Beogradu, 22. 04. 2012. godine odrzan je Nacionalni seminar SAF, u sali Aikido kluba Avalon. Seminaru je prisustvovalo oko 150 vezbaca. Atmosfera je bila vesela i prijateljska. Seminar su vodili Brankica Lukovic 3. Dan i Milan Mosurovic 3. Dan. O atmosferi na seminaru vise govore fotografije, pa ako zelite da pogledate kako je to izgledalo, kliknite ovde.


© 2011 Srpska aikido federacija
SAF
O AIKIDOU
SEMINARI
Linija
  • A Hadži Prodanova 24,
      11000 Beograd, Srbija
  • T 064/3499 932
  •   066/2469 29